Institut Cirviànum de Torelló
Carles Vilariño, científic torellonenc, troba el primer gen associat a l'esclerosi múltiple

Carles Vilariño Güell, exalumne de l'Institut Cirviànum de Torelló lidera un equip de la "University of British Columbia" que ha seqüenciat el primer gen que produeix l'esclerosi múltiple, malaltia que té una incidència elevada en la nostra comarca.


Felicitacions de tota la comunitat educativa de l'Institut Cirviànum de Torelló.La fotografia correspon a l'orla de 3A del curs 1993/94, del qual era tutor el seu professors de biologia  Jaume Mercader.


Si voleu saber més sobre la seva recerca podeu llegir:

http://www.huffingtonpost.es/2016/06/01/gen-esclerosis-multiple_n_10236082.html

 
Festa de comiat de 2n de batxillerat

El divendres 27 de maig, els/les alumnes i professors/es de 2n de batxillerat van organitzar una festa de comiat en el que ha estat el darrer curs a l'Institut Cirviànum. En la festa hi van haver diverses actuacions, reconeixements, i parlaments, acabant amb un bon sopar al menjador de l'Institut.Imatges

 
Taller al Museu Picasso

Els  alumnes de l'institut cada curs participem  en el concurs   que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística d' Osona. Aquesta vegada, els alumnes de 1r ESO A hem guanyat un premi i per això, dimecres 25 de maig,  vam anar al museu Picasso a fer un taller sobre aquest pintor.  Ens va agradar molt visitar el museu i amb el taller vam explorar els conceptes de retrat i autoretrat.

Donem les gràcies al Consorci per aquest regal.Imatges

 
Visita al Liceu i al Museu de la Música de Barcelona

Els alumnes de l'optativa de música de 4t d'ESO hem visitat el Gran Teatre del Liceu on una guia ens ha explicat els secrets que s'hi amaguen i alguna que altra anècdota. L'edifici ens ha semblat espectacular i per uns instants ens hem imaginat que formàvem part de la burgesia barcelonina de principis de segle XX.

Hem completat la jornada al Museu de la Música on la Mª José ens ha explicat l'evolució de la música a través dels instruments.


Imatges

 
Xerrada d'Anna Carpena

El divendres 20 de maig, l'Anna Carpena va fer una xerrada als alumnes de primer de Batxillerat sobre què és i com s'educa l'empatia. Va ser un èxit i es van quedar amb ganes de saber-ne més....Imatges

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 5 of 39